در این نوشته می خوانید:
کودکان و دهانشویه ها مجسم کننده بسیاری از وعده های بازاریابی مراقبت از دهان، از جمله محافظت از دندان ها در برابر حفره ها و دندان های قوی هستند، دهانشویه ها به دلیل سهولت در استفاده، ممکن است جذاب به نظر برسد. با این حال، قبل از وارد کردن دهانشویه در روتین بهداشتی دهان و دندان های فرزند شما برخی از ملاحظات مهم وجود دارد. بیایید در این مقاله نگاهی به برخی از آنها بیندازیم.
دهانشویه برای کودکان زیر ۶ سال توصیه نمی شود زیرا کودکان قبل از آن سن در شستشوی دهان و تف کردن همه مایع موجود داخل دهان خود خوب نیستند. از آنجا که دهانشویه دارای چندین ماده برای تثبیت فلوراید است، بلع آن بی خطر نیست. گرچه دهانشویه های کودکان حاوی الکل نیستند، اما هنوز هم بلعیدن آنها ایمن نیست و اگر دوز زیادی از آنها مصرف شود می تواند باعث ناراحتی معده یا بدتر از آن شود.
برای کودکان ۶ ساله و بالاتر، از دهانشویه یا مایع شستشوی دهان تنها به شرطی استفاده می شود که یک بزرگسال روی مصرف آن نظارت داشته باشد و کودک بداند چگونه از آن به درستی استفاده کند. یک آزمایش خوب برای مشاهده اینکه آیا فرزند شما برای استفاده از دهانشویه آماده است، این است که آیا فرزند شما می تواند به درستی مایع را داخل دهان خود بچرخاند و همه آن را بیرون بریزد. اگر آنها بتوانند در انجام این کار مهارت پیدا کنند، سپس می توانند بدون هیچ خطری از دهانشویه استفاده کنند. اگر آنها نتوانند این کار را انجام دهند، احتمالاً آنها هنوز برای استفاده از دهانشویه آماده نیستند.
از نظر ایمنی، اکثر دهانشویه ها برای کودکان با این هشدار همراه هستند که بطری را از دسترس کودکان خردسال دور نگه دارید زیرا بسته بندی و طعم دهنده های جذاب ممکن است باعث شوند کودکان خردسال فکر کنند که یک نوشیدنی برای نوشیدن است. در صورت مصرف دوز زیاد دهانشویه فلورایده، دندانپزشکان کودکان توصیه می کنند که قبل از تماس با مرکز کنترل سم، بلافاصله فرزند خود را مجبور کنید شیر بنوشید. کلسیم موجود در شیر به فلوراید متصل خواهد شد و مانع جذب آن در سیستم بدن کودک خواهد شد. گرچه فلوراید در مقادیر عادی توصیه شده بی خطر است، اما مصرف بیش از حد فلوراید می تواند برای فرزند شما خطرناک باشد.
برای کودکان، نخستین چیزی که باید بدانید این است که هدف اصلی دهانشویه یا محلول شستشوی دهان، مبارزه با بوی بد دهان نیست. گرچه می تواند به آن کمک کند، اما هدف اصلی آن تأمین محافظت بیشتر در برابر حفره های دندانی است زیرا آنها حاوی فلوراید هستند. اگر فرزند شما دو بار در روز مسواک می زند و نخ دندان می کشد، ممکن است دهانشویه لازم نباشد، اما هنوز هم می تواند به عنوان یک اقدام اضافی برای محافظت از دندان ها در برابر حفره ها و تقویت دندان ها استفاده شود.
برای کودکانی که عادات مسواک زدن و نخ دندان کشیدن ضعیفی دارند، دهانشویه های حاوی فلوراید بیشتر معنا پیدا می کنند زیرا آنها بهداشت کلی دهان و دندان های آنها را بیشتر ارتقاء می دهند. با این حال، آنها جایگزینی برای عادات مسواک زدن و نخ دندان کشیدن نیستند، حتی اگر روزانه از آن استفاده شود. برای همه کودکان، دهانشویه باید به سادگی به عنوان یک اقدام تکمیلی برای مسواک زدن و نخ دندان کشیدن روزانه دیده شود و نباید آن را به عنوان یک میانبر برای سلامت خوب دهان و دندان تلقی کرد.
دهانشویه بعلاوه می تواند فواید کوچکی برای کودکانی داشته باشد که از بریس های ارتودنسی استفاده می کنند زیرا چرخاندن مایع داخل دهان و شستشو با مایع می تواند به سست کردن ذرات مواد غذایی که ممکن است کنار براکت ها گیر کنند کمک کند.
دهانشویه بوی بد مکرر دهان را برطرف نمی کند. دهانشویه گرچه می تواند آن بو را پنهان کند، اما جایگزین مسواک زدن و نخ دندان کشیدن نمی شود و نمی تواند دلایل ریشه ای بوی بد دهان در کودکان را از بین ببرد.
برای مبارزه با بوی بد دهان فرزند خود، درک دلایل موجود پشت آن مهم است. جدا از عفونت ها یا حفره های بزرگ، یا نوع غذاهایی که کودک شما اخیراً خورده است، کمبود آب بدن یک عامل بسیار شایع بوی بد دهان در کودکان است. از آنجا که بزاق با باکتری هایی که باعث ایجاد بوی بد در دهان می شوند مبارزه می کند، اما مصرف آب کافی مهم است تا دهان شما بتواند بزاق کافی را برای انجام عملکردهای ضد باکتریایی خود تولید کند.
عدم مسواک زدن روی زبان نیز می تواند باعث بروز بوی بد دهان در کودکان شود زیرا باکتری ها به زبان می چسبند و زدودن آنها به مسواک زدن محکم نیاز دارد. به سادگی شستشوی دهان با یک مایع مانند آب یا دهانشویه تمام باکتری های روی زبان یا سقف دهان را از بین نمی برد که باعث ایجاد بو بد دهان می شوند. همچنین غذایی که ممکن است کنار دندان ها گیر کند را نمی زداید، گرچه ممکن است مقداری از آنها را سست کند.
باید تأکید کرد که دهانشویه های مخصوص کودکان حاوی الکل نیستند (با این حال ممکن است دهانشویه های مخصوص افراد بزرگسال حاوی الکل باشد). از آنجا که این یک پرسش مکرر است که اغلب از سوی والدین برای دندانپزشکان کودکان مطرح می شود، تکرار آن مهم است. با این حال، به این معنا نیست که بلعیدن آن بی خطر است و “تست بچرخان و تف کن” همیشه باید قبل از اجازه استفاده از دهانشویه به فرزند استفاده شود زیرا هنوز هم حاوی فلوراید است که نباید بلعیده شود. این امر بویژه به این دلیل صحت دارد که دهانشویه های کودکان اغلب با انواع طعم دهنده ها و بسته بندی های سرگرم کننده به بازار عرضه می شوند که ممکن است باعث شود کودکان باور کنند که آنها قابل آشامیدن هستند.
ممکن است به این موضوع فکر کنید: اگر دهانشویه های مخصوص کودکان حاوی الکل نباشند، آیا این امر باعث می شود آنها کمتر از دهانشویه های مخصوص افراد بزرگسال مؤثر باشند؟ جواب منفی است. در حقیقت، الکل موجود در دهانشویه های بزرگسالان در واقع می تواند دهان را خشک کرده و منجر به بروز بوی بد دهان شوند زیرا تولید بزاق کافی برای مبارزه با باکتری هایی که باعث بوی بد دهان می شوند مهم است.
اصلاً چرا دهانشویه های افراد بزرگسال حاوی الکل هستند؟ از آن به عنوان یک ماده نگهدارنده، تثبیت کننده و به عنوان یک روش حامل برای منتول استفاده می شود، ماده ای که احساس سوزن سوزن شدن و خنک کنندگی سنتی در دهانشویه را ایجاد می کند. لازم به ذکر است که اکنون طیف وسیعی از دهانشویه های بزرگسالان در دسترس هستند که حاوی الکل نیستند و فواید مشابهی را فراهم می کنند.
دهانشویه اغلب به عنوان درمانی برای انواع مختلفی از مشکلات بهداشتی دهان و دندان دیده می شود. وقتی صحبت از ژنژیویت می شود، مهم است که این افسانه را از بین ببرید. از آنجا که ژنژیویت یک عفونت لثه است، مشخصه ویژه آن باکتری های مضری هستند که به دهان شما آسیب می رسانند. دندانپزشکان معمولاً دهانشویه ضد عفونی کننده مانند “لیسترین Listerine” دهانشویه تجویز شده توسط دندانپزشک به نام “پریدکس Peridex” را توصیه می کنند. این دهانشویه ها به عنوان یک کمکی برای کمک به کاهش ژنژیویت عمل می کنند، تا زمانی که طبق توصیه دندانپزشک مسواک می زنید و نخ دندان می کشید، کمک می کند (مسواک زدن می تواند ۲ تا ۳ مرتبه در روز تجویز شود). کودکانی که بریس دارند و از مراقبت های دهان و دندان های خود غافل هستند می توانند با استفاده از دهانشویه ها آن را جبران کنند.