در این نوشته می خوانید:
روکش ها و بریج های زیرکونیا به عنوان یکی از پرطرفدارترین ابزارهای دندانپزشکی زیبایی، می توانند هم ظاهر و هم عملکرد دندان ها را احیاء کنند، و هم نیازهای بیماران را تا حد ممکن برآورده کنند. علیرغم راحتی و کیفیتی که آنها ارائه می دهند، اخیراً بحث هایی مطرح شده اند که ادعا می کنند روکش های زیرکونیا باعث بوی بد دهان می شوند و آنها را به عنوان یکی از دلایل اصلی بوی بد دهان متهم می کنند. گرچه ممکن است برخی از بیماران پس از نصب روکش های زیرکونیای خود بوی بد دهان را تجربه کنند، اما دلیل اصلی آن نه خود روکش های زیرکونیا، بلکه کیفیت و عدم دقت عمل انجام شده است.
به طور کلی، گاهی اوقات ممکن است به دلیل عدم دقت در جایگذاری روکش دندان یا بریج دندان بویی داخل دهان ایجاد شود. با این حال، در روکش ها و بریج هایی که به درستی ساخته شده اند، بوی بد دهان وجود ندارد.
به طور پیش فرض، روکش های زیرکونیا به خودی خود هیچ نوع بویی آزاد نمی کنند یا با هر نوع تعامل داخل دهانی باعث ایجاد بوی بد دهان نمی شوند. اگر فرایند جایگذاری آن به صورت مرتب و با تأکید کافی روی شرایط دهانی بیماران انجام شده باشد، هیچ دلیل قابل قبولی برای ایجاد بو توسط روکش های زیرکونیا در داخل دهان وجود ندارد.
روکش های زیرکونیا هیچ نوع بویی آزاد نمی کنند و به ترکیب بوی بد دهان کمک نمی کنند. همانطور که در بالا اشاره شد، اگر بیمار پس از نصب روکش های زیرکونیا، بوی بد دهان یا هر نوع بوی دیگری را داخل دهان خود احساس می کند، به احتمال زیاد دلیل بروز این مشکل، روکش زیرکونیا نیست، بلکه کیفیت پایین فرایند دندانپزشکی است که انجام شده است. به منظور توضیح دقیق دلایل ایجاد بو نزدیک دندان های روکش دار، می توان طبقه بندی مختصری در رابطه با کیفیت فرایندهای دندانی انجام داد. به طور خلاصه، این مشکل می تواند ناشی از یک قصور عملیاتی باشد که حین نصب روکش دندانی با کیفیت به وجود آمده است یا می تواند یک وضعیت موجود باشد که در حین فرایند نادیده گرفته شده است و عدم توجه به آن باعث پیشرفت آن شده است (چون با وجود روکش ها پنهان شده است). احتمالاً عامل دوم حفره ای است که در طول درمان مورد توجه قرار نگرفته است و به صورت پنهانی و تحت “حفاظت” روکش های زیرکونیا پیشرفت کرده است. با وجود این، چندین اشتباه عملیاتی متداول وجود دارند که می تواند باعث شوند دندان های روکش دار بوی بدی بدهند. به عنوان مثال، عدم هماهنگی بین روکش ها و سطح دندان های دندان موجود، شکاف بیش از حد چسب یا سمان دندانپزشکی، یا تحریک لثه که در طول فرآیند درمان رخ می دهند. در مجموع دلایل مختلفی وجود دارند که ممکن است باعث شوند از دندانی که روی آن روکش قرار گرفته است بوی بدی متصاعد شود، اما تنها وجود روکش زیرکونیا یکی از آنها نیست.
همیشه باید به خاطر داشته باشیم که از پروتز استفاده می کنیم. اگر بریج روی لثه فشار ایجاد کند، در آن ناحیه عفونت رخ می دهد زیرا لثه به مرور زمان خونریزی می کند و ساختار عروقی آن تخریب می شود. یکی دیگر از دلایل بوی بد دهان ناشی از روکش های زیرکونیا یا بریج دندان این است که این روکش با لبه لثه سازگار نیست. در صورتی که روکش یا بریج باعث بریده شدن ناحیه اطراف خود شوند، بر خلاف قوانینی که لثه و دندان در حین فرایند دریافت روکش با آن مواجه می شوند، ممکن است با این مشکل مواجه شوید. دلیل دیگر، عدم قطعیت اقدام انجام شده است. پس از تراش دندان، دندانپزشکان باید اندازه گیری دقیقی انجام دهند و یک دندان موقت تهیه کنند. بنابراین، دندانپزشک حرفه ای مرزهای پوشش دندان را به وضوح و با دقت تعیین می کند. بنابراین مواد یک روکش دندانی خوب و با کیفیت باید با بدن سازگار باشد و به لثه ها فشار وارد نکنند.
اگر با بویی که از روکش یا اطراف آن متصاعد می شود دست و پنجه نرم می کنید، باید فوراً با دندانپزشک خود تماس بگیرید. دندانپزشک شما دهان شما را معاینه خواهد کرد و راه حلی مطمئن و دائمی برای ریشه کن کردن علت اصلی بوی بد ناشی از روکش دندان ارائه خواهد داد. به خاطر داشته باشید که ممکن است روکش های شما به تعویض یا نصب مجدد نیاز داشته باشند، تا به طور کامل علت اصلی بو را درمان کنند.
دندانپزشک باید روکش را از مواد سازگار با بدن بسازد. دندانپزشک در طول فرآیند کار گذاشتن روکش های زیرکونیا روی دندان ها، باید قوانین را رعایت کند. در غیر این صورت، لبه هایی از آنها کنار لثه ها نمی توانند به خوبی تمیز شوند، به همین دلیل ممکن است باعث بوی بد دهان شوند. فقط یک دندانپزشک حرفه ای می تواند بهترین کار دندانپزشکی را انجام دهد.
همچنین در صورتی که بیمار یک بریج از جنس زیرکونیا داشته باشد، باید بعد از غذا زیر بدنه آن را نیز با مسواک های بین دندانی تمیز کند. همانطور که هنگام استفاده از عینک باید شیشه عینک را پاک کنیم، هنگام استفاده از بریج دندان نیز باید زیر بریج را تمیز کنیم.
به لطف پیشرفت های تکنولوژی کامپیوتری، امکان تولید بسیار موفق روکش های دندانی زیرکونیوم فراهم شده است. سازگار بودن مواد با بدن انسان، و پردازش ساختار لثه ها و دندان های مجاور با خطای صفر، باعث افزایش موفقیت در ساخت روکش های زیرکونیومی می شود. بنابراین بیمارانی که نمی خواهند مشکلاتی مانند بوی بد دهان داشته باشند، روکش های زیرکونیویا را ترجیح می دهند. بنابراین بیماران می توانند مطمئن باشند که مواد خوب و کاربرد خوب، نتایج خوبی را به همراه خواهند داشت. کلینیک های دندانپزشکی از جدیدترین تجهیزات و ابزار استفاده می کنند و به کار دندانپزشکی و همچنین بیماران خود اطمینان دارند. اگر بوی بد دهان ناشی از روکش های دندانی دارید، راه حلی که به شما پیشنهاد می کنیم این است که به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا همه جوانب را بررسی نماید.