دندانپزشکان کودکان معتقد هستند که والدین می توانند در میزان موفقیت اقدامات دندانپزشکی نقش داشته باشند و از شما می خواهند در روند درمان مشارکت داشته باشید. لطفاً این مطلب را بخوانید تا اطلاعات لازم را در مورد این درمان، امکان استفاده از آن برای فرایندهای دندانپزشکی کودک شما، و اینکه شما چگونه می توانید کمک کنید بدست بیاورید.
حقایق مربوط به بی حسی و بیهوشی در دندانپزشکی کودکان
دندانپزشک کودک شما بیهوشی کامل را برای انجام درمان های دندانپزشکی، تنها در صورت نیاز توصیه می کند.
کودک شما در طول فرایند خواب خواهد بود و هیچ چیز از آن به یاد نخواهد داشت.
وقتی بی حسی نیاز است، قوانین خاصی برای غذا خوردن و نوشیدن مایعات در منزل قبل از فرایند وجود دارند.
پس از فرایند محدودیت هایی برای کودک شما وجود خواهد داشت.
باید برنامه ریزی کنید تا زمانی که اثر داروی بی حس کننده به طور کامل از بین می رود، و بازگشت به منزل برای کودک شما بی خطر است، در بیمارستان یا کلینیک بمانید.
بی حسی و بیهوشی در دندانپزشکی کودکان
دندانپزشکی با بیهوشی کامل
برای آنکه کودک شما در طول فرایند دندانپزشکی ایمن و بی خطر و راحت باقی بماند، دندانپزشک کودک شما احتمالاً تصمیم خواهد گرفت در اتاق عمل از بیهوشی کامل استفاده کند. علاوه بر این، بیهوشی کامل ممکن است در صورتی استفاده شود که کودک شما نیاز به یک فرایند گسترده یا پیچیده داشته باشد که تکمیل آن مدت زمان طولانی زمان خواهد برد، یا اینکه نیاز است به طور همزمان چندین فرایند برای او انجام شوند. یک متخصص بیهوشی کودکان- پزشکی که تخصص او بی حسی و بیهوشی برای کودکان است- به کودک شما دارویی خواهد داد که او را در طول فرایند به خواب خواهد برد.
بیهوشی کامل باعث می شود که کل بدن کودک به خواب برود. این روش برای برخی از فرایندها و درمان های خاص دندانپزشکی لازم است تا رفلکس های او به طور کامل شل شوند. کودک شما در طول فرایند هیچ دردی احساس نخواهد کرد، و هیچ چیز از آن به یاد نخواهد آورد.
آماده سازی کودک در منزل
وقتی بیهوشی کامل نیاز است، قوانین مهمی برای غذا خوردن و نوشیدن مایعات وجود دارند که از چند ساعت قبل از فرایند باید رعایت شوند. یک روز کاری قبل از تاریخ مشخص شده برای انجام فرایند با شما تماس گرفته خواهد شد. روزهای تعطیل و آخر هفته ها هیچ تماسی دریافت نخواهید کرد. لطفاً یک کاغذ و خودکار در دسترس داشته باشید تا این دستور العمل های مهم را یادداشت کنید. پرستار دستور العمل های خاصی برای غذا خوردن و نوشیدن مایعات بر اساس سن کودک خواهد داد. در زیر برخی از معمول ترین دستورالعمل ها برای خوردن غذاها و نوشیدن مایعات ارائه شده اند. مهم نیست کودک شما چه سنی دارد، شما باید دستور العمل های خاصی که تلفنی پرستار به شما می دهد را رعایت کنید.
حداکثر ۶ ساعت قبل از زمان برنامه ریزی شده برای حضور در کلینیک، به نوزادانی که از شیر خشک تغذیه می کنند می توان شیر خشک داد.
حداکثر ۴ ساعت قبل از زمان برنامه ریزی شده برای حضور در کلینیک، به نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می کنند می توان شیر داد.
برای همه کودکان
بعد از نیمه شب، شب قبل از مراجعه به کلینیک، به هیچ وجه نباید به کودک غذای جامد یا مایعات غیر شفاف بدهید. که شامل شیر، شیر خشک، آبمیوه های حاوی پالپ، قهوه، آدامس یا آبنبات است.
حداکثر ۲ ساعت قبل از زمان برنامه ریزی شده برای حضور در کلینیک، تنها مایعات شفاف به کودک خود بدهید. مایعات شفاف شامل آب، Kool Aid، Pedialyte، و آبمیوه هایی هستند که شما می توانید داخل آنها را مشاهده کنید، از جمله آب سیب یا انگور سفید و شیر مایع شفاف محسوب نمی شود.
اگر کودک شما به صورت روزانه دارو مصرف می کند، می توانید دارو را به کودک بدهید، مگر آنکه به صورت ویژه دندانپزشک کودک یا پرستار گفته باشند که این کار را انجام ندهید.
بی حسی و بیهوشی در دندانپزشکی کودکان
به خواب رفتن
وقتی کودک شما برای انجام فرایند ثبت نام شده است، یک نفر از اعضای تیم بیهوشی با شما ملاقاتی خواهد داشت تا علائم حیاتی کودک شما را بررسی نماید، وزن او را اندازه بگیرد، و در مورد سوابق پزشکی او از شما سؤال بپرسد. به عنوان والدین کودک، قبل از انجام بیهوشی از شما خواسته می شود فرم رضایت نامه را امضاء کنید.
متخصص بیهوشی با شما و کودک شما ملاقات خواهد کرد تا اطلاعات پزشکی کودک را بررسی نماید و تصمیم بگیرد برای او از چه دارویی باید استفاده شود.
اگر کودک شما خیلی ترسیده یا ناراحت باشد، برای کمک به آرام کردن او ممکن است پزشک داروی خاصی به او بدهد. این دارو طعم دار است و حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه طول می کشد تا اثر بگذارد.
در صورت تمایل، وقتی داروی خواب آور به کودک داده می شود می توانید کنار فرزند خود باشید.
پس از انتقال کودک به اتاق عمل، ماسک کوچکی روی بینی و دهان کودک شما قرار داده خواهد شد. دارویی که از ماسک عبور می کند- اکسید نیتروز- به کودک شما کمک خواهد کرد آرام باشد و باعث خواهد شد کودک به خواب برود.
وقتی کودک شما خواب است، تزریق آرام بخش های وریدی آغاز خواهد شد به گونه ای که دارو به شکلی به او داده شود که در طول فرایند کودک خواب باقی بماند. آرام بخش های تزریقی نیاز دارند یک سوزن داخل رگ کودک فرو برود، که معمولاً از دست یا بازو انتخاب می شود.
در طول فرایند، ضربان قلب، فشار خون، و دیگر علائم حیاتی کودک شما کاملاً تحت نظارت قرار خواهند داشت.
وقتی کودک شما به خواب رفت شما به اتاق انتظار خواهید رفت.
قبل از به خواب بردن کودک چگونه باید کودک را آرام کرد؟
به عنوان والدین، مشاهده کودک در حالی که به خواب برده می شود، ممکن است تجربه چندان خوشایندی برای شما نباشد. کودکان می توانند متوجه نگرانی والدین خود شوند- بنابراین برای آنکه حضور شما برای کودک کمک کننده باشد، باید سعی کنید تا حد امکان آرام و مشوق باشید. روش هایی وجود دارند که با آنها می توانید به فرزند خود کمک کنید، حتی اگر احساس ناراحتی دارید.
می توانید یک شیء آرام بخش برای کودک با خود بیاورید- مانند یک اسباب بازی مورد علاقه او، یک حیوان توخالی پر شده- تا کودک آن را همراه داشته باشد.
می توانید کودک خود را لمس کنید یا بغل بگیرید تا بداند شما آنجا حضور دارید. نگهداشتن دستان کودک، یا بازی کردن با موها و صورت او به کودک یادآوری خواهد کرد که شما آنجا حضور دارید.
شما می توانید در گوش او نجوا کنید، با او حرف بزنید، یا برای او شعر بخوانید. صدای شما برای او آرامبخش خواهد بود.
نکات مهمی که باید به خاطر داشته باشید
حتی با حضور والدین هم اتاق جراحی می تواند محل ترسناکی برای کودکان باشد. حتی با وجود حضور شما در آنجا برای کمک، اگر کودک شما افسرده شد حس بدی نداشته باشید.
مهم ترین هدف حضور شما کمک به کودک است؛ بنابراین، امنیت کودک اصلی ترین نگرانی ماست. اگر به هر دلیلی از شما خواسته شد اتاق را ترک کنید، باید هر چه سریعتر با آرامش این کار را انجام دهید. پرسنل کلینیک نیاز دارند تمام حواس خود را روی کودک شما متمرکز کنند.
اگر احساس ناراحتی داشتید، و نتوانستید در طول به خواب بردن کودک در اتاق بمانید، لطفاً به یکی از پرسنل دندانپزشکی بگویید. شما به اتاق انتظار هدایت خواهید شد.
در طول فرایند دندانپزشکی
در طول کل فرایند داروی بیهوشی از طریق ورید یا داروی آرام بخش از طریق بینی به کودک منتقل خواهد شد. اکسید نیتروز موجود در اکسیژن کمک بیشتری به کاهش درد کودک شما خواهد کرد.
بی حسی و بیهوشی در دندانپزشکی کودکان
پس از بیهوشی کامل
وقتی فرایند کامل شد، داروی بیهوشی که از طریق ورید در حال منتقل شدن به کودک است قطع می شود و سوزن و مانیتور از کودک جدا می شوند. کودک شما به اتاق ریکاوری منتقل خواهد شد، محلی که پرستاران با دقت علائم حیاتی او را چک خواهند کرد. تأثیرات بیهوشی کامل می تواند چندین ساعت ادامه داشته باشد. در آنجا، هنگامی که کودک به هوش می آید می توانید شما حضور داشته باشید.
بینی، دهان، و حلق کودک ممکن است به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه پس از فرایند بی حس باقی بمانند.
حلق کودک شما ممکن است به مدت ۱ تا ۲ روز پس از بیهوشی کامل سوزش داشته باشد.
بسته به فرایند دندانپزشکی که انجام شده است، لثه ها و دهان کودک شما ممکن است به مدت چند روز پس از آن سوزش داشته باشد.
به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه پس از فرایند، برای آنکه کودک چیزی بخورد یا بنوشد با احتیاط برخورد کنید.
ممکن است کودک شما احساس سرگیجه یا حالت تهوع داشته باشد.
چند ساعت نخست پس از به هوش آمدن، به کودک خود تنها غذاهای نرم بدهید.
مراقبت های در منزل و مراجعات بعدی به کلینیک بیهوشی
قبل از آنکه اجازه داشته باشید کودک را به منزل ببرید، پرستار همه نکاتی که باید رعایت کنید را به شما یادآوری خواهد کرد. معمولاً حدود ۳۰ تا ۶۰ دقیقه زمان می برد تا کودک شما برای رفتن به منزل آماده باشد.
کودک شما نباید همان روز به مدرسه یا مهد کودک برود، و شما نیز باید در طول همان روز و روز بعد مراقب او باشید ببینید چه احساسی دارد. گاهی اوقات تأثیرات بیهوشی کامل- معمولاً خستگی- می تواند تا روز بعد ادامه داشته باشد. لازم است کودک در منزل باقی بماند، جایی که بزرگترها بتوانند روی او نظارت داشته باشند.
با برگشت به منزل، بقیه روز را کودک شما می تواند تنها فعالیت های اندکی داشته باشد.
دندانپزشک به شما خواهد گفت چه زمانی باید برای جلسه بعد مراجعه کنید.
چه زمانی باید با کلینیک دندانپزشکی تماس گرفت؟
اگر لثه های کودک شما حساس هستند، تیلنول یا موترین به کاهش هر گونه ناراحتی کمک خواهند کرد. اگر کودک شما بیشتر از ۲۴ ساعت پس از جراحی دندانپزشکی با بیهوشی در اتاق عمل، یکی از مشکلات و علائم زیر را تجربه کرد باید با دندانپزشک او تماس بگیرید:
تب
خونریزی شدید لثه ها
درد شدید
استفراق یا سرگیجه شدید.
اگر کودک شما هر کدام از این علائم را داشت، بلافاصله با مطب دندانپزشکی تماس بگیرید.
بی حسی و بیهوشی در دندانپزشکی کودکان
دندانپزشکی بیهوشی برای کودکان خاص
اگر کودک شما هر یک از نیازهای خاص یا بیماری های زیر را دارد، که احساس می کنید دندانپزشک و متخصص بیهوشی باید از آن اطلاع داشته باشند، قبل از انجام فرایند حتماً حضوری یا تلفنی آن را با ما در میان بگذارید. اگر کودک شما سرما خورده است، مبتلا به آنفولانزا شده است، بینی او کیپ شده است، یا هر شرایط دیگری دارد که باعث می شود نفس کشیدن از راه بینی برای او دشوار باشد، لازم است به دندانپزشک او اطلاع دهید و لازم است زمان دیگری برای انجام درمان او مشخص شود. مهم است هر گونه نیاز خاصی که کودک شما ممکن است داشته باشد را از قبل به ما اطلاع دهید.