در این نوشته می خوانید:
حساسیت دندانی مشکلی است که بسیاری از افراد با دندان های طبیعی خود با آن مواجه می شوند. وقتی یک دندان طبیعی حساسیت را تجربه می کند، به این دلیل است که محرک های بیرونی عصب دندان را تحریک می کنند و منجر به درد و ناراحتی می شوند.
اما اگر کاشت ایمپلنت دندانی انجام داده اید، می دانید که اعصاب یا الیافت های لیگامان پریودنتالی که آن را به استخوان متصل می کنند، وجود ندارد. بنابراین نمی تواند دمای گرم یا سرد را حس کند، و وقتی به درستی کاشته شده باشد، هنگام گاز زدن نمی تواند دردی ایجاد کنید. پس اگر شروع به حساسیت کند ممکن است گیج کننده باشد. چرا ایمپلنت شما برعکس عمل می کند؟ علت حساس شدن ایمپلنت چیست؟ آیا امکان دارد که با دندان هایی که ایمپلنت هستند نیز سرما و گرما را تجربه کنید؟
به طور خلاصه، آری، اینطور است، و می تواند نشانه ای از چندین مسئله مختلف باشد، بنابراین بهتر است عجولانه نتیجه گیری نکنید و اضطراب خود را افزایش ندهید، زیرا همه آنها جدی نیستند. به خواندن این مطلب ادامه دهید تا بدانید منشاء حساسیت و ناراحتی شما دقیقاً چیست و برای آن چه کاری می توانید انجام دهید.
مشخص کردن محل دقیق حساسیت ممکن است دشوار باشد، اما این یک گام مهم برای مشخص کردن اقداماتی است که شما باید برای جلوگیری از آسیب بیشتر و حفظ ایمپلنت انجام دهید. پس از مشخص شدن این موضوع، دندانپزشک شما می تواند به سرعت و به طور مؤثر برای انجام مراقبت های لازم برای کاهش ناراحتی شما و حفظ محل ایمپلنت وارد عمل شود.
به خاطر داشته باشید که تعیین محل دقیق حساسیت دندانی اغلب دشوار است. ممکن است به نظر برسد که ایمپلنت شما حساس است، در حالی که واقعاً بافت های اطراف هستند که در رنج هستند.
اگر حساسیت شما در نزدیکی لثه یا بافت های نرم دهان واقع شده است، این ناراحتی ممکن است از لثه ها یا حتی از استخوان فک شما باشد، یا می تواند ناشی از یکی از دندان های مجاور باشد که وجود دارد. در این صورت، ممکن است به دلیل یک حفره دندانی درمان نشده، عفونت دندان یا فرسایش مینای دندان باشد. در هر صورت، برای رسیدگی به آن به مطب دندانپزشک مراجعه کنید تا مشکل بدتر نشود.
اگر حساسیت دندانی شما در محل ایمپلنت شما باشد، ممکن است به دلیل ایجاد و گسترش عفونت یا مشکل دیگری باشد. در هر صورت، سعی کنید وحشت نکنید و در اسرع وقت به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا بتواند علت اصلی ناراحتی شما را مشخص نماید.
اگر در ایمپلنت دندانی خود درد یا حساسیت احساس می کنید، نشانه خوبی نیست. این معمولاً به دلیل شکست ایمپلنت دندانی است- به این معنا که استخوان اطراف ایمپلنت در حال تحلیل رفتن است- یا در نتیجه وجود سمان اضافی زیر روکش، عفونت لثه ایجاد شده است.
در هر دو سناریو، استخوان اطراف ایمپلنت در حال حل شدن است. اگر دندانپزشک شما نشان داد که ایمپلنت شما در حال شکست است، معمولاً بهترین اقدام این است که ایمپلنت شما را تا حد امکان با دقت کامل خارج کند تا بتوان محل را برای جایگزینی ایمپلنت در آینده آماده کرد.
علائمی که نشان می دهد ایمپلنت شما در حال شکست است:
در صورت عفونت لثه ناشی از سمان اطراف روکش ایمپلنت (پری سمنتیت)، دندانپزشک شما ممکن است جراحی را برای برداشتن سمان اضافی توصیه کند. اگر به موقع درمان شود، ممکن است نیازی به برداشتن ایمپلنت نباشد، زیرا زمانی که منبع التهاب برطرف شود، ممکن است وضعیت بهبود یابد.
در حالی که این دو موقعیت شایع ترین علل حساسیت هستند، ممکن است عوامل دیگری نیز در این زمینه نقش داشته باشند. عفونت موضعی لثه در اطراف روکش ایمپلنت یکی دیگر از موارد شایع است. با تمیز کردن عمیق روکش ایمپلنت و مصرف آنتی بیوتیک مناسب به مدت یک هفته می توان آن را برطرف کرد. اگر عفونت به آنتی بیوتیک ها پاسخ نمی دهد، ممکن است ایمپلنت شکست خورده باشد یا پری سمنتیت بروز پیدا کرده باشد.
ممکن است بین ایمپلنت شما و یکی از دندان های کنار آن ذرات غذا گیر کنند. این ذرات می توانند هم روی ایمپلنت و هم روی دندان های شما فشار وارد کنند و منجر به بروز حساسیت شوند.
به ندرت پیش می آید، اما ممکن است ایمپلنت با زاویه یا عمق نادرست داخل دهان قرار بگیرد. این اتفاق ممکن است باعث آسیب به اعصاب یا بافت های اطراف شود. این احتمال بعید است، اما روی اهمیت دریافت ایمپلنت توسط یک تیم با تجربه که از فناوری پیشرفته استفاده می کنند، تأکید می کند.
اکثر ایمپلنت های دندانی از آلیاژ تیتانیوم ساخته شده اند. تعداد بسیار اندکی از افراد به تیتانیوم حساسیت دارند، اما واکنش های نامطلوب گاهی اوقات اتفاق می افتند.
مانند هر مشکل دیگری که برای سلامت دهان پیش می آید، شما باید در اسرع وقت به دنبال درمان باشید. هر چه سریع تر آن را تحت کنترل درآورید، زودتر می توانید به بهترین حالت خود بازگردید.
نخستین گامی که همیشه در صورت بروز حساسیت ایمپلنت های دندانی باید بردارید این است که برای معاینه با مطب دندانپزشک خود تماس بگیرید. آنها معاینه کامل دندان ها و لثه های شما را انجام خواهند داد و در صورت لزوم از هر گونه عکس های رادیوگرافی دندانی با اشعه ایکس برای تعیین علت زمینه ای حساسیت شما استفاده خواهند کرد. بر اساس یافته های آنها، آنها می توانند یک طرح درمان برای حفظ امیدوارانه ایمپلنت های دندانی جدید و بهبود سلامت دهان و دندان های شما ایجاد کنند.
واکنش سریع می تواند بین حفظ لبخند تازه ترمیم شده و نیاز به تعویض آن متفاوت باشد، بنابراین برای مراجعه به دندانپزشک خود در اسرع وقت تردید نکنید و تماس بگیرید. به این ترتیب، شما قادر خواهید بود تا پایان عمر از لبخند خود لذت ببرید.
بر خلاف سایر شرایط پزشکی که با گذشت زمان بهتر می شوند، حساسیت ایمپلنت شما معمولاً بدتر می شود. این ناراحتی خفیف معمولاً اولین علامت هشدار دهنده است که نشان می دهد مشکلی وجود دارد، به همین دلیل است که باید به محضی که متوجه حساسیت شدید با دندانپزشک خود تماس بگیرید. در حالی که ایمپلنت های دندانی حتی پس از ۱۰ سال میزان موفقیت ۹۵ درصدی دارند، شکست هنوز امکان پذیر است. اگر دندانپزشک شما بتواند زودتر این مشکل را تشخیص دهد، اغلب هزینه و زمان بسیار کمتری برای نجات لبخند شما نیاز خواهد داشت.