در این نوشته می خوانید:
آیا روکش های دندان ها می توانند باعث بروز بوی بد دهان شوند؟ شما اینطور فکر نمی کنید، زیرا مشاهده کرده اید که آنها ترمیم های دندانی هستند که پس از انجام آنها شایع ترین علل بوی بد دهان چگونه از می روند. با این حال، این امکان وجود دارد که حتی پس از دریافت روکش، علائم بوی بد دهان عود کنند. در این مقاله به بیان علل بروز این امر می پردازیم.
این کاملاً منطقی است که فکر کنید بوی بد دهان ناشی از پوسیدگی دندان پس از دریافت روکش دندان از بین می رود. روی هم رفته، روکش یک ترمیم دندان متداول است که می تواند:
اکثر شرایطی که در بالا ذکر شدند در نتیجه پوسیدگی دندان بروز می یابند، و همه از این موضوع اطلاع دارند که پوسیدگی می تواند منجر به بروز بوی بد دهان شود.
متأسفانه، همه روکش ها به یک شکل ساخته (یا اعمال) نمی شوند. گاهی اوقات یک روکش می تواند باعث بوی بد دهان شود. اغلب، این به دلیل باز بودن حاشیه های روی روکش بروز می یابد.
دریافت روکش یک ترمیم دندانی نسبتاً متداول است. دندانپزشک سطح دندان طبیعی را با تراشیدن و یکنواخت کردن آن آماده می کند. سپس برای ساخت روکش دائمی سفارشی از دندان ها قالب می گیرد و در این اثناء یک روکش موقت روی دندان آماده شده قرار می دهد. وقتی روکش دائمی آماده شد، قبل از آنکه روکش دائمی را با چسب دندانپزشکی در جای خود ثابت کنند، سطح دندان را مجدداً صاف می کنند.
این ترمیم دندانی زمانی عالی عمل می کند که همه چیز طبق برنامه پیش برود. یک روکش خوب درست مانند یک دندان طبیعی سالم عمل می کند، و از دندان طبیعی باقی مانده در برابر پوسیدگی بیشتر محافظت می کند.
گرچه اکثر بیماران روکش خوبی دریافت می کنند و مشکل دیگری ندارند، در برخی موارد شکافی بین روکش و سطح دندان طبیعی ظاهر می شود. این همان چیزی است که تحت عنوان حاشیه باز روی روکش به آن اشاره می شود. حاشیه، یا ناحیه ای که روکش با دندان طبیعی تماس پیدا می کند، مهر و موم (سیل) نشده است. این کار این امکان را فراهم می کند تا غذا و باکتری وارد فضای بین روکش و دندان شوند.
پس چرا این شکاف ظاهر می شود؟ حاشیه باز می تواند به دلایل زیر بوجود بیاید:
گرچه دو علت اول کاملاً قابل پیشگیری هستند، اما ممکن است خود روکش نقص داشته باشد و هرگز نتواند به درستی جای بگیرد. در این مورد به سختی می توان تنها با نگاه کردن قضاوت کرد. با این حال، مراجعه به یک دندانپزشک مجرب می تواند به شما در جلوگیری از بروز این خطرات کمک کند.
دلیل دیگر ایجاد حاشیه باز روی روکش قابل پیشگیری نیست: زمان.
گرچه روکشی که به خوبی قرار داده شده می تواند چندین دهه دوام بیاورد، به مرور زمان و با استفاده، روکش ها ممکن است از دندان طبیعی لق شوند. این نیز یک علت شایع حاشیه باز روی روکش است.
یک حاشیه باز روی روکش، باعث گیر کردن غذا و باکتری بین روکش و سطح دندان طبیعی می شود. همانطور که پوسیدگی قبلی از خود بوی بدی متصاعد می کرد، این باکتری های به دام افتاده نیز همینطور هستند.
بوی بد دهان تنها نشانه حاشیه باز روی روکش دندان نیست. گرچه ممکن است مدتی طول بکشد تا ایجاد شوند، اما علائم شایع زیر نیز ممکن است ظاهر شوند:
این علائم برای حفره نیز بسیار شایع هستند. بسیاری از بیمارانی که برای درمان پوسیدگی به دندانپزشک مراجعه میکنند، از وجود حفره زیر روکش دندان خود شوکه می شوند (که گاهی اوقات به عنوان پوسیدگی بازگشته نیز به آن اشاره می شود).
بوی بد دهان می تواند تأثیر زیادی روی زندگی روزمره شما (و اعتماد به نفس شما) داشته باشد. اگر بوی بد دهان را تجربه می کنید (که به آن هالیتوزیس گفته می شود)، در اینجا به بیان پنج گامی می پردازیم که با برداشتن آنها می توانید آن را درمان کنید یا کاهش دهید.
اگر ترمیم های دندانی دارید و علائم حاشیه باز روی روکش دندان را تجربه می کنید (از جمله بوی بد دهان)، با دندانپزشک خود صحبت کنید.
آنها می توانند با گرفتن عکس رادیوگرافی با اشعه ایکس ببینند که آیا شکاف قابل مشاهده ای بین روکش و دندان طبیعی وجود دارد یا خیر. اگر وجود داشته باشد، و پوسیدگی دندان وجود داشته باشد، دندانپزشک تمام پوسیدگی ها را تمیز خواهد کرد، دندان را پر، و روکش شما را تعویض خواهد کرد.
اگر پوسیدگی فراتر از ترمیم پیشرفت رفته باشد، دندانپزشک ممکن است درمان ریشه، یا کشیدن دندان و به دنبال آن ترمیم دندان (مانند کاشت ایمپلنت دندان) توصیه کند.
وقتی صحبت از پوسیدگی و بوی بد دهان می شود، یک گرم پیشگیری بیشتر از یک تن درمان ارزش دارد.
دو مرتبه در سال برای پاکسازی و معاینات منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا قبل از شروع مشکلات از آنها پیشگیری کنید (و مشکلات کوچک را قبل از اینکه به مشکلات بزرگ تبدیل شوند درمان کنید!).
درست مثل غذاهای فاسد شده که در سطل زباله بوی بدی می دهند، حدس بزنید که آنها در دندان های شما چه بویی می دهند؟ خوب نیست.
دو مرتبه مسواک زدن و حداقل یک مرتبه نخ دندان کشیدن صحیح در روز، تمام مواد زائد را از بین می برند. برای تمیز کردن دندان ها، طبق دستور دندانپزشک خود از دهانشویه های غیر الکلی و ضد عفونی کننده استفاده کنید!
خشکی دهان یکی از دلایل شایع بوی بد دهان و بسیاری از بیماری های دندانی دیگر است.
نوشیدن مقادیر زیاد آب، با از بین بردن باکتری هایی که باعث بروز بوی بد دهان می شوند، کل بدن (و دهان) را سالم نگه می دارد.
به زبان ساده، سیگار کشیدن باعث بوی بد دهان و انواع مختلف سرطان می شود. همچنین باعث لک شدن دندان ها و دست ها می شود، خاصیت ارتجاعی پوست شما را کاهش می دهد و عمر شما را کوتاه می کند. از این فرصت برای ترک استفاده کنید!
شما مجبور نیستید برای همیشه با بوی بد دهان ناشی از روکش های دندانی زندگی کنید. در صورتی که این مشکل را تجربه کردید و فکر می کنید مقصر روکش دندان شماست، هر چه سریع تر به دندانپزشک مراجعه کنید.