در این نوشته می خوانید:
کلسیم ماده مغذی است که می تواند برای دندان ها و استخوان های فرد مفید باشد. کمبود کلسیم ممکن است اثرات نامطلوبی روی سلامت دندان های فرد داشته باشد. در این مقاله همه مطالبی که یک فرد باید در مورد کمبود کلسیم بداند، و اینکه چگونه می تواند روی دندان ها تأثیر بگذارد را توضیح خواهیم داد.
کلسیم ماده مغذی مهمی است که افراد برای داشتن استخوان ها و دندان های قوی باید مصرف کنند. وقتی که افراد کلسیم، فسفر و ویتامین D کافی مصرف نمی کنند، استخوان ها و دندان های آنها می توانند ضعیف تر و کم تراکم تر شوند. این می تواند منجر به پوکی استخوان و سایر عوارض برای سلامتی شود، از جمله پوسیدگی دندان و از دست دادن دندان.
بر اساس اعلان وزارت بهداشت ایالت نیویورک، به نظر می رسد زنان مبتلا به پوکی استخوان نسبت به زنانی که در همین سن به این بیماری مبتلا نیستند، دندان های کمتری دارند. آنها همچنین خاطر نشان می کنند که اگر استخوان فک ضعیف یا نازک شود، ممکن است دیگر به درستی دندان ها را حمایت نکند، و منجر به از دست دادن دندان شود.
کمبود کلسیم می تواند باعث شود از تراکم استخوان های سراسر بدن کاسته شود و شکننده تر شوند. وقتی این اتفاق رخ می دهد، می تواند باعث شود فرد بیشتر مستعد از دست دادن دندان شود.
بر اساس یک مطالعه قدیمی تر، محققان دریافتند ارتباط مستقیمی بین عدم دریافت کلسیم کافی و از دست دادن دندان وجود دارد. محققان یافتند در افرادی که روزانه کلسیم کافی دریافت نمی کنند، احتمال از دست دادن حداقل یک دندان طی یک دوره پیگیری ۲ ساله بسیار بیشتر است.
به گفته مؤسسه ملی بهداشت (NIH)، علائم و نشانه های کمبود کلسیم ممکن است چندین سال آشکار نشوند زیرا بدن فرد در صورت کمبود، کلسیم را از استخوان های خود می کشد.
طی یک بازه زمانی طولانی مدت، کمبود کلسیم می تواند باعث بروز علائم زیر شود:
NIH بعلاوه ابراز می دارد که موارد وخیم کمبود کلسیم می تواند موجب بروز مشکلات زیر شود:
افراد برای تقویت مینای دندان خود می تواند اقداماتی را انجام دهند و از کمبود کلسیم و بروز علائم آن قبل از وقوع جلوگیری کنند.
در صورت کمبود کلسیم می توانید از مکمل ها استفاده کنید. با این حال، تأمین نیازهای روزانه خود با غذاهای سالم که سرشار از کلسیم هستند آسان است. افزودن این غذاهای سرشار از کلسیم به برنامه غذایی خود را امتحان کنید. انجمن دندانپزشکی آمریکا (ADA) توصیه می کند که افراد غذاهای سرشار از کلسیم بیشتری را به رژیم غذایی خود اضافه کنند.
منابع غذایی مختلفی سرشار از کلسیم وجود دارند، از جمله گزینه های لبنی، غیر لبنی و سبزیجات. آنها عبارتند از:
آکادمی تغذیه و رژیم غذایی توصیه می کند که فرد علاوه بر کلسیم، غذاهای غنی از ویتامین C و فسفر نیز استفاده کند. ویتامین C به ارتقاء سلامت لثه کمک می کند، در حالی که فسفر که در غذاهایی مانند لوبیا، تخم مرغ و گوشت وجود دارد برای داشتن دندان های قوی مهم است.
بر اساس ADA، از دست دادن دندان می تواند منجر به بروز مشکلات تغذیه ای شود. آنها معتقدند فردی که تجربه از دست دادن دندان داشته است، به احتمال زیاد یک رژیم غذایی نرم را انتخاب خواهد کرد که ممکن است حاوی مواد مغذی لازم نباشد. این می تواند منجر به بروز عوارض دیگری مانند چاقی شود.
ADA همچنین توصیه می کند که فرد در مورد جایگزین قرار دادن برای دندان های از دست رفته خود با دندانپزشک صحبت کند. آنها معتقدند که داشتن دندان های مصنوعی که به خوبی قرار می گیرند می تواند در کمک به فرد در حفظ یک رژیم غذایی عادی و سالم تفاوت ایجاد کند.
وقتی صحبت از سلامت دهان و دندان به میان می آید، کلسیم جای فکر ندارد. به تقویت دندان ها کمک می کند و لثه های شما را سالم نگه می دارد. با این حال، برای تأمین نیازهای روزانه خود، مجبور نیستید به دنبال یک لیوان شیر باشید. در عوض بسیاری از غذاهای غنی از کلسیم را در یخچال یا انباری خود امتحان کنید. خوردن غذاهای دوستدار دندان می تواند به محافظت از لبخند شما به خوشمزه ترین شکل ممکن کمک کند.
مؤسسه ملی بهداشت توصیه می کند که افراد بزرگسال بین ۱۹ تا ۵۰ سال، ۱۰۰۰ میلی گرم (mg) کلسیم در روز مصرف کنند. تحلیل استخوان و پوسیدگی دندان می توانند با بالا رفتن سن و یا وجود عوامل خطر خاصی مانند سابقه خانوادگی پوکی استخوان افزایش یابند. سایر عوامل خطر عبارتند از مصرف داروهایی که می توانند استخوان ها را ضعیف کنند یا داشتن عدم تحمل لاکتوز.
در مطالعه ای در سال ۲۰۱۵، محققان دریافت کلسیم اندک را به افزایش خطر ابتلا به سرطان دهان و بیماری های دهان ربط دادند. آنها پی بردند افرادی که در گروه در معرض خطر بودند، پروتئین بیشتری مصرف می کردند و بیشتر از سایرین نوشابه مصرف می کردند.
مصرف کلسیم کافی بخش مهمی از اقدام برای جلوگیری از کاهش تراکم استخوان است. با این حال، افراد باید سعی کنند کلسیم و سایر مواد مغذی مورد نیاز بدن خود را، به جای مکمل ها از غذاها دریافت کنند.
محققانی که در سال ۲۰۱۳ مطالعه ای انجام دادند، ابراز داشتند که پزشکان باید از تجویز یا توصیه مکمل های کلسیم اجتناب کنند، زیرا دارای حداقل تأثیر در پیشگیری از شکستگی هستند. بعلاوه، آنها دریافتند که مصرف مکمل های کلسیم ممکن است خطر حمله قلبی، سنگ کلیه و حوادث حاد گوارشی را افزایش دهد.
مطالعه دیگری که در سال ۲۰۱۷ انجام شد به افراد توصیه می کند کلسیم مورد نیاز بدن خود را از رژیم غذایی دریافت کنند. محققان توصیه می کنند که پزشکان افراد را از مصرف مکمل های کلسیم باز دارند.
افراد در صورت از دست دادن دندان، شکستن ناگهانی استخوان، یا نشان دادن دیگر علائم بالقوه کمبود کلسیم، باید با پزشک یا دندانپزشک خود صحبت کنند. فردی که به پوکی استخوان مبتلا است باید به فکر صحبت کردن با پزشک یا دندانپزشک خود در مورد احتمال از دست دادن دندان و همچنین نحوه کمک به پیشگیری از آن باشد.
هر کسی که دندان از دست داده است باید با دندانپزشک خود صحبت کند. دندانپزشک می تواند یک دست پروتز مصنوعی برای بیمار خود بسازد که در حفظ عملکرد کامل دهان به فرد کمک خواهد کرد.
کمبود کلسیم می تواند منجر به بروز بیماری ها و مشکلاتی برای سلامت استخوان ها و سایر بیماری ها شود. همچنین می تواند روی دندان ها تأثیر منفی بگذارد.
وقتی سطوح کلسیم کافی نباشند، بدن فرد شروع به جذب ذخایر کلسیم از درون استخوان ها می کند. وقتی این اتفاق رخ می دهد، از تراکم استخوان های آنها کاسته می شود و ضعیف تر می شوند، که منجر به بروز چندین مشکل بالقوه، از جمله از دست دادن دندان می شود.
کمبود کلسیم همچنین ممکن است فرد را مستعد ابتلا به سرطان ها و بیماری های دهان کند. برخی از افراد با دریافت کلسیم و ویتامین D کافی در رژیم غذایی خود یا از طریق مکمل ها ممکن است بتوانند از بروز عوارض جلوگیری کنند.
به طور کلی، افراد باید تلاش کنند به جای مصرف مکمل ها، کلسیم را از طریق رژیم غذایی مصرف کنند، زیرا برخی تحقیقات حاکی از این هستند که مصرف مکمل های کلسیم ممکن است خطر برخی از اثرات نامطلوب سلامتی را افزایش دهد.
افراد در صورت تجربه علائم کمبود کلسیم یا نگرانی برای پیشگیری از آن، باید با پزشک خود صحبت کنند.